Alles over het oefenen van je theorie examen

Gratis theorie examens oefenen

Als je het rijbewijs wilt halen moet je eerst slagen voor je theorie examen en dan pas mag je het praktijexamen afleggen. Er zijn verschillende manieren om te oefenen voor het theorie examen. Je kunt leren vanuit een theorieboek, theorielessen nemen of een digitaal theoriepakket zoals via snelslagen.nl/app. De ene methode is niet beter dan de andere, belangrijk is dat je de leermethode kiest die het beste bij je past.

Via Snelslagen.nl kun je gratis theorie en een theorie examen oefenen. Als je meer online examens wilt oefenen, kan je die per stuk aanschaffen, of in grotere pakketten tegen een relatief lagere prijs. Met deze online oefenexamens kun je proberen of je al klaar bent voor het CBR examen!

theorie examens oefenen voor het CBR auto theorie examen, bromfiets theorie examen en motor: zo werkt het!

Gratis theorie examens oefenen werkt zo

Op Snelslagen.nl kun je gratis theorie examens oefenen. Je kunt zelf kiezen voor welke categorie (auto, motor of bromfiets) je wilt oefenen. Nadat je de gewenste categorie hebt gekozen, staat er een korte uitleg en kan je op de button klikken om naar snelslagen.nl/app, waar je de auto-, motor- en bromfietstheorie en de theorie examens kan oefenen. Nadat je bent ingelogd, kan je kiezen voor welk theorie examen je wilt oefenen. Je kan bovendien makkelijk inloggen via Facebook. Je ziet een Facebook-button en als je daarop klikt wordt je doorverwezen naar jouw account in de theorie webapp. Hier kun je de gratis theorie en het gratis CBR theorie examen oefenen!

Het enige dat je bij Snelslagen.nl nodig hebt is een computer of smartphone, je kunt bij ons 24 uur per dag terecht. Zo gemakkelijk is het om voor je theorie examen te oefenen!

theorie examens oefenen: welke mogelijkheden zijn er?

Om voor het theorie examen te oefenen, heb je twee verschillende mogelijkheden:

  • Theorieboek, dit is de meest beperkte manier van leren en wordt meestal niet meer gebruikt. Er worden vragen gesteld bij een plaatje en deze kun je dan beantwoorden. Tegenwoordig kom je deze vorm van theorie examen oefenen bijna niet meer tegen.
  • Digitaal, dit is de meest gebruikte manier om voor een theorie examen te oefenen. Via internet of met een DVD kun je op de computer oefenen. Net als bij een echt CBR theorie examen bestaan er reactievragen, theorievragen en inzichtvragen en is er een tijdslimiet. Als je via internet gratis theorie examens wilt oefenen, let dan wel op de kwaliteit en of ze actueel zijn. Via Snelslagen.nl heb je altijd de nieuwste theorie oefen examens.

Welke leermethode je kiest, hangt af van wat je zelf het prettigst vindt leren. Let er op dat verkeersregels en wetten regelmatig worden aangepast. Daarnaast veranderd het CBR soms de theorie examens. Het is daarom belangrijk bij het oefenen van theorie examens , dat je oplet dat de examens actueel zijn. Zo weet je zeker dat je altijd de meest recente CBR theorie leert en geen onnodige fouten maakt op het CBR theorie examen zelf.

CBR theorie examen aanvragen

Wanneer je denkt dat je er klaar voor bent, kun je een CBR theorie examen aanvragen. Dit kun je doen via jouw rijschool. Jouw rij-instructeur maakt dan een afspraak bij het CBR. Je kunt ook zelf een afspraak maken voor het CBR theorie examen. Je gaat dan naar de website van het CBR: cbr.nl. Je kunt dan met je DigiD code inloggen en zelf een CBR theorie examen reserveren. Je kunt later met je DigiD ook zelf je reservering inzien of wijzigen. Het reserveren van een CBR her-examen kan pas een dag nadat je bent gezakt. Sommige rijscholen vragen administratiekosten voor het reserveren van een CBR theorie examen. Als je rijschool aanbiedt om het voor je te reserveren, vraag dan altijd of daar extra kosten aan verbonden zijn. Het reserveren van het CBR praktijkexamen, kan je niet zelf reserveren. Dit kan namelijk alleen gedaan worden door de rijschool waar je lest.

Tips voor het oefenen van je theorie examen

Natuurlijk wilt iedereen in 1 keer slagen voor het CBR theorie examen. Helaas slaagt ongeveer maar de helft van alle leerlingen in 1 keer. Onderschat het daarom niet en zorg ervoor dat je goed voorbereid naar het CBR gaat. Hieronder een drietal tips voor het oefenen van je theorie examen:

  • Zorg ervoor dat je de theorie begrijpt. Belangrijk is dat je eerst de theorie en verkeersregels goed begrijpt/leert, voordat je gaat oefenen met theorie examens. Het uit je hoofd leren van theorie examens werkt niet, omdat je bij het echte CBR theorie examen altijd een andere versie krijgt.
  • Zorg voor een rustige omgeving waarin je niet wordt afgeleid. Als je theorie examens oefent, moet je je goed kunnen concentreren. Het is dan ook belangrijk dat je niet wordt afgeleid door je omgeving. Zet daarom je muziek en tv uit en vraag of luidruchtige broertjes, zusjes of ouders om je niet te storen. Zo kan je jezelf beter concentreren op het oefenen van je theorie examen.
  • Kijk goed welke fouten je hebt gemaakt bij het oefenen van het theorie examen. Aan het einde van een een digitaal oefenexamen zie welke fouten je hebt gemaakt. Lees deze fouten goed na. Maak je bijvoorbeeld veel fouten in dezelfde categorie, dan weet je precies welke hoofdstukken je nog goed moet leren. Via snelslagen.nl/app krijg je na het maken van een oefenexamen direct te zien welke hoofdstukken jij nog beter kan leren.

Snelslagen.nl helpt je bij het halen van je rijbewijs

Het oefenen van theorie examens is een belangrijke stap naar je rijbewijs. Dit doe je niet zomaar, Snelslagen.nl helpt je hierbij! Bij ons kun je gratis CBR theorie examens oefenen en geven we veel informatie over wat er nodig is voor het halen van een rijbewijs. Of je nu theorie wilt leren voor auto, motor of bromfiets, wij hebben het allemaal. Miljoenen bezoekers maakten de afgelopen jaren gebruik van onze diensten. Wij zijn blij dat we jou nu ook kunnen helpen bij het oefenen van je theorie examen. Wij wensen je veel succes!

Wat staat je te wachten bij het CBR theorie examen?

Hoe is het theorie examen opgebouwd?

Als je het theorie examen wilt gaan oefenen, is het belangrijk om te weten hoe het theorie examen is opgebouwd. Er worden verschillende soorten vragen gesteld. Het theorie examen bestaat uit drie delen: vragen over gevaarherkenning, vragen over verkeersregels en tenslotte vragen over verkeersinzicht. Je bent geslaagd voor een theorie examen, als je tenminste 13 van de 25 vragen goed hebt van het onderdeel gevaarherkenning en tenminste 35 van de 40 vragen goed hebt van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.

Waaruit bestaat het CBR theorie examen voor de auto?

Het CBR theorie examen voor de auto duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Het CBR theorie examen auto bestaat uit drie onderdelen:

  • Gevaarherkenning 25 examenvragen.
  • Verkeersregels 30 examenvragen.
  • Verkeersinzicht 10 examenvragen.

Gevaarherkenning

De eerste 25 vragen van het CBR theorie examen auto gaan over gevaarherkenning. Bij deze vragen gaat het erom dat je situaties herkent en daar tijdig op reageert. Tijdens het officiele CBR theorie examen krijg je drie mogelijke antwoorden: remmen, gas loslaten of niks doen. Op het CBR theorie examen krijg je 8 seconden om een keuze te maken.

Ga je remmen, gas loslaten of niks doen?

Je moet tijdens het CBR theorie examen snel reageren, net als in een echte verkeerssituatie. Let bij de vragen over gevaarherkenning dan ook goed op de verkeerstekens, verkeersregels, veiligheid, markeringen, weersomstandigheden en de condities van de weg.

Is er niks aan de hand, dan kies je voor niks doen, maar moet je flink snelheid verminderen of stoppen, dan kies je voor remmen. Is er een mogelijk gevaar, dan kies je voor gas loslaten. Via snelslagen.nl/app wordt bij het starten van een oefenexamen exact uitgelegd in welke situatie je welke keuze moet maken bij de reactievragen

Verkeersregels en verkeersinzicht

Het tweede deel van het CBR theorie examen bestaat uit 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht. Bij dit deel van het theorie examen krijg je ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal moet invullen. Ook bij deze vragen heb je een tijdslimiet. Belangrijk is dat je goed naar de plaatjes kijkt voordat je een keuze maakt.

Like ons als je wilt dat we gratis oefenexamens blijven verstrekken!

Deel Snelslagen met je vrienden

Elke bezoeker kan bij ons Gratis CBR theorie examens voor de auto, bromfiets of motor oefenen. Dit kunnen we alleen blijven doen als we genoeg bezoekers krijgen. Als jij vindt dat we hiermee door moeten gaan, help ons dan door ons te liken op Facebook of te volgen op Twitter. Zo help je door Snelslagen.nl bekend te maken bij jouw vrienden. Wil je dat anderen in de toekomst ook gratis CBR theorie examens kunnen oefenen, like/volg ons dan!

Auto- motor- en bromfiets-theorie cursus

Online theorie cursus

Via Snelslagen.nl koop je het complete
online theoriepakket inclusief alle theorie examens al voor € 24,99

Ontdek meer >