Reviews van ARIKAN Rijschool

8,8 Ruben schreef op
Hoewel ik opzag tegen het nemen van rijlessen, bleek dit onnodig toen ik bij Rijschool Arikan les nam. De uitleg was duidelijk, de rijleraar altijd vriendelijk en geduldig. Het is duidelijk dat hij al jarenlang ervaring heeft, steeds als ik een fout maakte of ergens onzeker over was, wist hij dit door een oefening, tekening of analyse te verhelpen. Een vriend raadde deze rijschool mij aan, en dat heb ik nu ook weer bij iemand anders gedaan.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Joseph schreef op
Ik heb rijles bij rijschool Arikan gehad en ben ontzettend tevreden. Mehmet heeft een rustige, nauwkeurige stijl en past de rijles echt op jou aan. Ik heb mijn rijbewijs in een keer gehaald. En - niet onbelangrijk - ik vond het ontzettend gezellig met Mehmet rijden en leren. Zeker een aanrader!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit

Beoordeel ARIKAN Rijschool

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages ARIKAN Rijschool

Examencentrum Utrecht (Auto)

Aantal examens: 19
In één keer geslaagd: ± 93 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-06-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.